دانش‌آموزان اوّل دبستان، چگونه روان‌خواني ياد مي‌گيرند؟

ساخت وبلاگ

دانش‌آموزان اوّل دبستان، چگونه روان‌خواني ياد مي‌گيرند؟

 

روان‌خوانی، ازاهدافِ مهمّ کتابِ فارسی کلاس اوّل دبستان می‌باشد و در بخش‌هايی از کتاب نیز متن‌های روان‌خوانی آورده شده است؛ دانش‌آموزان با ياد گرفتن روان‌خواني در كلاس اوّل دبستان، اين مهارت را در سال‌هاي بالاتر هم به‌كار مي‌گيرند و به‌اين ترتيب، مي‌توانند همه‌ي متن‌ها و كتاب‌ها را خوب و آسان بخوانند.

براي تقويّت روان‌خواني در دانش‌آموز اوّل دبستان، چه بايد كرد؟

به‌جای این‌که تقریباً تا پایان اتمامِ تدریسِ حروفِ الفبا صبر کنیم و پس از آن، روان‌خوانی را شروع کنیم، بهتر است در اواخر آبان و اوایل آذر، اولياء به دانش‌آموزان كمك كنند تا با خواندن داستان‌های کوتاه، زیبا و کودکانه‌ای که در مجلّه‌ي رشد نوآموز در مدرسه، در اختیار همه‌ي دانش‌آموزان قرار می‌گیرد، روان‌خواني را با دانش‌آموزان تمرين كنند.

بچّه‌ها علاقه‌ي زیادی به قصّه دارند. ازسال‌های قبل هم والدین برای خواباندن کودک، برای او قصّه می‌گفتند؛ همراه با رشد فرزندان، معمولاً کودکان به کتاب‌های قصّه و شعر کودک علاقمند هستند و والدین نیز با خرید این کتاب‌ها، قصّه‌های آن‌ها را برای کودکان می‌خوانند و کودکان هم بسیار لذّت می‌برند.

از این علاقه‌ي کودکانِ دیروز و دانش‌آموزانِ امروز استفاده کنیم و داستان‌های کوتاه (چند خطّی) را که در مجلّه‌ها و كتاب‌‌هاي مختلف چاپ شده است، به‌همراهِ دانش‌آموز، به‌طورِ مشترک بخوانیم.

 چگونه همراه با دانش‌آموز داستان بخوانيم؟

خواندن به‌همراهِ دانش‌آموز بسيار ساده و مثل یک بازی است؛ به‌اين ترتيب كه کلماتی که یک یا چند نشانه‌ي آن هنوز تدریس نشده (یا به‌اصطلاح، دانش‌آموزان هنوز آن را نخوانده اند) را یکی از والدین (پدر، مادر، برادر یا خواهر بزرگ‌تر و یا. . .) می‌خوانند و کلماتی را که همه‌ي نشانه‌هاي آن‌ها تدریس شده، دانش‌آموز قرائت می‌کند.

وقتی از آذرماه این ‌کار شروع شود، دانش‌آموز در پایان اسفند، به‌راحتی کتاب‌های داستان خود را به تنهایی می‌تواند بخواند و از کسبِ این مهارت(خواندن) با خواندنِ کتاب و . . . لذّت ببرد.

یار مهربان در دبستان صدف...
ما را در سایت یار مهربان در دبستان صدف دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : khgoodarzio بازدید : 40 تاريخ : سه شنبه 2 خرداد 1396 ساعت: 14:29